26 augustus 2020

 

09:30 

Het was de eerste schooldag van de plusklas na de zomervakantie. in onze groep zitten veel nieuwe kinderen en ik ken nog niet alle namen.

 

We begonnen met leeskrakers. 

Daarna gingen we  een namenspel spelen. Je moest een bijvoeglijk naamwoord bedenken, het moest beginnen met de eerste letter van je naam. Die van mij is Rare Ravi en die van juf is Mooie Merel. Brecht was als laatste en zij moest alle namen van iedereen op noemen dat was best lastig.   

   

Toen deelde juf ons in groepjes in, ik zat samen met anonieme Ann. We gingen van bamboe een ster maken. Je had vijf stokken nodig voor een ster. Het was best lastig want iedere stok moest op één stok en onder één stok. Het was ons wel gelukt, het zag er niet zo super uit. Maar als we het een beetje aanschuifden was het wel mooi.

Daarna moesten we nog wat sterren maken en toen zei juf dat we gingen stoppen. En toen moesten we alle stokken meenemen naar boven naar de gymzaal. En in de gymzaal gingen we verder. We moesten 12 sterren hebben voor 1 sterrenbol. Op de helft toen kwam Toffe Teuntje bij ons om te helpen. En toen hadden wij een hele grote bol. Toen gingen ik en Anonieme Ann helpen bij Toffe Teuntje, Olijke Oualid en Edelachtbare Evan. En daarna hebben we nog een ander groepje geholpen met een sterrenbol, die ging wel wat sneller.

 

Op het eind moesten we alles slopen. En heel snel opruimen. En net iedereen was op tijd. Toen gingen we weer naar beneden een filmpje kijken. Dat ging over een man die had ook een soort van stokken en daar helemaal een strandbeest van gemaakt. Die kon bewegen door de wind.

Toen gingen we allemaal naar huis.