We beginnen de dag zoals altijd met een smartgame. Daarna gingen we zelfgemaakte quizjes spelen. De afgelopen vijf weken kregen we de opdracht om in groepjes te werken aan een quiz. Aan het einde spelen we dan samen de verschillende quizen.

We speelden er vier. Hieronder leg ik ze uit.

 

Koekjes

We moesten vragen beantwoorden maar kregen ook opdrachten zoals: zoek de drie voetballen en wie kan het langste planken. Planken is een oefening die zie je hier op dit plaatje. Veel vragen waren meerkeuzevragen.

 

 

Van alles

Deze quiz vond ik het leukst. 

Je had allemaal dia's. Elke dia had zes vragen. Bij elk cijfer stond een vraag. Je moest een dobbelsteen gooien en welk cijfer je krijgt op die vraag moest je antwoord geven.

 

De groepjes die geen punten hadden, kregen een challenge. Als je die had gehaald kreeg je toch een punt.

 

Meme

De “meme quiz” was vooral met meerkeuze vragen. Het groepje met de minste punten moesten een opdracht doen. Zoals een sinterklaasliedje zingen of een vreemd dansje doen.

 

Pizza

Ons groepje had de de “Pizza quiz” bedacht. Veel vragen hadden te maken met pizza zoals op hoeveel graden bak je een pizza. De beloning moest een pizza worden maar helaas kon dat niet geregeld worden dus werden er snoepjes uitgedeeld.

 

Ik vond het een hele leuke opdracht omdat je echt samen moest werken met je groepje.Ik hoop dat je hebt genoten van mijn verslag.

 

Groetjes,

 

Oualid

7A, Het Podium