We begonnen met de leeskrakers, dat is een boekje waarin raadsels staan. 

 

Vandaag was de eerste verrijking ochtend van dit schooljaar. Dat betekent (meestal) dat er weer andere kinderen zijn dan vorig schooljaar.

We gingen een spel doen net als vorig jaar en 2 jaar geleden (denk ik tenminste). Het ging zo: Je moest een een bijvoeglijk naamwoord bedenken die begon met de eerste letter van je naam. Juf Merel begon met mighty Merel, toen ging Tim en hij moest dus mighty merel zeggen en zijn zelfbedachte bijvoeglijk naamwoord en dat was tengere Tim. En zo ging het elke keer verder, hoe later je aan de beurt was hoe meer namen je moest onthouden. Later deden we het moeilijker: je moest een beweging bedenken bij je bijvoeglijk naamwoord en je moest die dus ook weer steeds herhalen. Nikkie of Nikky (geen idee hoe je het schrijft, sorry daarvoor) was als laatste, dus zij had het als moeilijkst.

 

Daarna gingen we een sterren bol maken met bamboestokken. Vorig jaar deden we dat ook maar toen maakten we een piramide. Ik zat in de groep met Tiko en Maya, we moesten eerst een ster maken om te kijken hoe het ging. Het duurde echt heel lang voordat we 1 ster af hadden. En dan te bedenken dat we er 12 moesten maken!!! Uiteindelijk ging het prima met de driehoeken maken. Toen hadden we een kleine pauze. We gingen eten en buiten voetballen (je wilde echt niet weten wat de score was geworden). Hierna gingen we weer verder met de sterren maken. We waren als een van de laatste klaar, maar dat maakte niet uit omdat we goed samenwerkten. Je moest de 12 sterren aan elkaar bouwen en daar een bol van maken. Maya had een goed idee om een times-lap te maken ( dat is een video die heel snel gaat). Daar kun je zien hoe wij het maakten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4K0BIwkFSEU

Dit is de link ernaar!!!!!!!!!!

 

Onze sterrenbol mocht als enige blijven, omdat we het in de klas bouwden. :) :) ;)

 

 

Uiteindelijk gingen we naar huis. Ik vond dit een hele leuke ochtend net als de toekomstige ochtenden hier.