8.30 

We konden nog snel een kwartier aan leeskrakers of smartgames, want daarna gingen we een hele leuke opdracht doen.

 

8.45

Nu gingen we de opdracht doen. Je had 3 rietjes, klei, 3 paperclips, 2 tandenstokers, 20 cm plakband en ook nog een bekertje gekregen om mee te bouwen. De bedoeling was om met de spullen die je hebt gekregen een soort platform of toren te bouwen waar uiteindelijk de beker op kwam te staan. Als alles klaar was gingen we knikkers in de bekertjes doen. Één knikker woog ongeveer 8 gram, dus als je veel knikkers in je bekertje had, dan had je ook meer grammen. Het ging niet alleen over grammen, maar ook over lengte, want je ging de lengte keer de grammen doen. Bijvoorbeeld: Je hebt 40 gram en je toren is 10 cm lang dan doe je 40x10=400 en dan heb je 400 punten. Uiteindelijk hadden de winnaars 1614 punten gehaald.

 


 

10.00 

We zijn gaan buitenspelen en we hebben De regels van Floor gekeken. De regels van Floor is een serie over een meisje die allemaal avonturen beleeft.

 

10.30

We hebben ook gouden samenwerk regels bedacht en die komt dus elke maandag in de klas te hangen. Die gouden regels zijn bijvoorbeeld: Geef iedereen een taak en luister goed naar elkaar.

 

11.00

We zijn weer verder gegaan met de perspectief tekenen. En je ziet nu overal wel mooie tekeningen tevoorschijn komen:) Zo’n soort tekening maak ik!

 

11.45 

Nu gingen we naar huis!