Vragen juf Merel:

 

Waarom heeft u niet voor een vaste klas gekozen maar voor plannex en verrijking?

Ik ben als leerkracht begonnen in 1995. Ik hoor jullie denken: ‘Zo lang geleden?’. Ja, echt waar. Zo oud ben ik al : ). Ik heb heel lang verschillende vaste groepen les gegeven. Dit deed ik altijd drie dagen en daarnaast deed (en doe) ik theaterwerk. Ik houd namelijk van afwisseling.  

Daarom heb ik er ook voor gekozen om Plannex/ Spaans en verrijking te geven. Het was nieuw voor mij en ik wil graag nieuwe dingen leren. Ook denk en hoop ik dat jullie er veel van opsteken. En we willen alle leerlingen natuurlijk zo goed mogelijk begeleiden op school. 


Zou je ooit nog voor een normale klas les willen geven?

Dat weet ik niet zo goed. Ik weet wel dat ik het liefst met groepen kinderen werk, want dat vind ik heel leuk en bijzonder om te doen. Het is ook elke dag anders. Je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen wanneer je voor de klas staat. Het lijkt mij vreselijk saai om de hele dag achter de computer te zitten. Behalve om interessante lessen te bedenken.

 

 

Wat is er zo leuk aan verrijking en plannex?

Jullie zijn nu mooie websites aan het bouwen. Er worden spelletjes in Scratch gemaakt. Vorig jaar hebben jullie onderzoek gedaan naar het menselijk lichaam. Kinderen hebben escape-rooms gebouwd, bordspellen en animaties en knikkerbanen gemaakt. Zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan. Dat is toch geweldig! 

 

Juf Merel toen en juf Merel nu: