6 november 2017

 

Smartgames

Vandaag begonnen we zoals altijd met smartgames. Smartgames zijn spelletjes om je hersenen op te warmen.

 

Marshmallow challenge

Na de smartgames gingen we iets doen wat ik nog nooit had gedaan, het was de marshmallow challenge. De bedoeling was dat je een zo hoog mogelijke toren bouwt, met aan het hoogste punt de marshmallow. Dat  deden we in groepjes ik zat met: Kees,  Jesse en Rosa.

De materialen die je mocht gebruiken waren:

·         20 harde spaghetti stokjes

·         1 meter plakband

·         Een rolletje touw

·         En een marshmallow natuurlijk!

De eerste keer had ons groepje een mooie constructie maar op het laatste moment viel die helaas om ☹. De 2de keer was er niet echt een winnaar, maar daar ging het ook niet om het was meer de opdracht om zo goed mogelijk samen te werken.

Escaperoom

Toen gingen we even ideeën bedenken voor de escaperoom. We gingen ze nog niet uitwerken want toen hadden we:

 

Pauze ?

Jeeej we hadden pauze dit keer gingen we eerst eten, maar meestal gaan we eerst naar buiten en dan eten. Tijdens het eten kijken we The Big Escape.

 

Escaperoom

Toen gingen we verder met de escaperoom ik maak mijn escape room samen met Just, we hadden goede ideeën bedacht maar daar mag ik niet te veel over zeggen. Ook gingen we escaperoom van andere tweetallen uittesten en andere die van ons. Nick en Max gingen die van ons uittesten en wij die van Jesse. Ik mag een ding wel zeggen en dat is de brief die je het verhaal een beetje vertelt:

 

VANDAAG IS DE SPORTWEDSTRIJD VAN DE EEUW MAAR JE HEBT GEEN GELD EN DE WEDSTRIJD BEGINT BIJNA. ZOEK ZOVEEL MOGELIJK PUZZELS EN ONTRAFEL DE CODE. JE HEBT 15 MINUTEN!

 

Dat is die van ons, wij hebben het thema sport.

Afsluiting

En toen was de dag alweer voorbij, ik vond het een hele leuke dag en heb er veel van geleerd!!

DOEI!