24 maart 2017

Wij begonnen de dag met een homoniem,  dat is een woord dat meerdere betekenissen heeft. Die van vandaag was: De edele.......rilde van de kou door de..... .
Ik was er zelf niet uit gekomen…het antwoord mogen jullie zelf zoeken.

 

 

Dit is een voorbeeld van een homoniem ;)

 

Daarna begonnen wij met de quizzen. Twee groepjes hebben hun quiz gepresenteerd. Het eerste groepje  had ook Kahoot! gebruikt. Kahoot!  is een computerprogramma waarmee je quizzen kunt maken. Je kan dan samen met andere kinderen tegelijk de quiz spelen op een skoolpad. Om de vijf vragen had dit groepje ook een doe vraag. Bijvoorbeeld:  wie kan het snelste na het eten van een droge beschuit fluiten? Per groepje ging een het proberen. De winnaar was Bastiaan!

Daarna begonnen wij met de volgende quiz, die was van Bibi, Hugo en ik. Onze quiz had zes rondes: de schatronde, de tekenronde, de afbeelding ronde, de doe ronde, de bordjes ronde en de finale.Wij hadden vragen zoals: hoe hoog is de Mount Everest, hoeveel zwarte toetsen heeft een standaard piano en en welk land is dit?

De finale  was heel spannend, er waren twee groepjes met het zelfde aantal punten, daar hadden toen wij nog een extra vraag voor bedacht.

De winnaar was het groepje van Bastiaan!

 

Dit was mijn verslag.