Donderdag 23 maart

Zoals altijd begonnen we weer met de smartgames. Dat zijn spelletjes waarbij je goed moet nadenken.

 

Denksleutel                                

Daarna hadden we een denksleutel. Dat is een raadsel of je moet een vraag verzinnen waarbij er alleen maar 1 antwoord mogelijk is. Wij moesten een vraag verzinnen waar alleen het antwoord debat op kon zijn. (Een debat is een soort van discussie maar dan meestal georganiseert). Weet jij een vraag?

Debat

Daarna gingen we ook iets doen dat met een debat te maken heeft. We kregen namelijk allemaal briefjes van 10 euro (wel nepgeld). Die moesten we op een onderwerp leggen dat we interessant vonden (de onderwerpen stonden op blaadjes die lagen op tafels). Dus hoe meer briefjes je op een onderwerp/tafel legde, hoe interessanter je het vond. De onderwerpen waren: kinderen die pesten moeten naar een aparte school worden gestuurd, de school uniformen moeten weer worden ingevoerd, alle mensen van 18+ moeten stemmen, snoepreclames moeten verboden worden. De twee onderwerpen zijn uiteindelijk geworden: alle pesters moeten naar een aparte school en school uniformen moeten weer worden ingevoerd.

Afbeeldingsresultaat voor kinderen debatteren

Pauze

Zoals altijd hadden we weer pauze. Dan gaan we meestal eerst buitenspelen en daarna eten we wat.

 

Debat deel 2

Na de pauze gingen we weer verder met de debatles. Toen gingen we ook echt debatteren. De juf ging kiezen bij die onderwerpen of je ervoor of tegen was. Dus soms als je ervoor was moest je doen of je ertegen was. Dat was soms best lastig. Ik zat in het groepje met Iva en Ferran. Wij waren een groepje dat voor school uniformen was.  Wij moesten tegen het groepje waarin IJsbrand, Meike en Lars zaten. Zij moesten doen alsof ze ertegen waren. De groepjes die al waren geweest waren de jury en andersom toen zij aan de beurt waren. Uiteindelijk had het groepje dat tegen de schooluniformen was, gewonnen. Bij de andere stelling was het gelijk.

 

Dit was mijn verslag. Ik hoop dat jullie mijn verslag leuk vonden en dat jullie nu weten wat we die donderdag hebben gedaan. Saartje