10 maart 2017

 

Vandaag begonnen we de dag met de inloop, logisch natuurlijk. Toen iedereen er was gingen we het hebben over homoniemen.

Wat dat zijn? Dat zijn woorden met verschillende betekenissen, zoals: was, kan, bergen, enz. We moesten in ons tweetal, in mijn geval Noa, homoniemen bedenken. Ken je deze al?: Als bergen bergen in Bergen bergen bergen bergen, dan bergen bergen bergen in Bergen bergen bergen.

Dat is maar een voorbeeld want nu komt de lastige: De edele … rilde van de kou door de … Je moet op de puntjes een homoniem in vullen. Maar welke? Eh, ja, hm. Weet je het nog niet? Kan hoor! (Ik wist het zelf ook niet (-: ). Wat rijmt er op borst? Denk na…

 

Daarna gingen we verder met de quizen. We moesten nadenken of we onze quiz bij de definitie van een quiz vonden passen. We hebben ook besproken wat de doelen zijn. Daarvoor hebben wij een doelenmuur. Met daar op de volgende doelen: ik herken verschillende denkstijlen, ik weet welke denkstijl bij mij het sterkst aanwezig is, ik kan geschikte informatie opzoeken op de computer, ik pas de gouden regels van samenwerken toe, ik weet waaraan een goede presentatie voldoet en ik weet welke onderdelen aanwezig moeten zijn in een goede/ leuke/ boeiende quiz. Ik hoop dat jullie dit nog een beetje kunnen volgen. Er is een quiz uitgevoerd deze ochtend. Origineel en leuk om te spelen. Goed gedaan dus! Uiteraard moesten we deze quiz ook evalueren.

 

Eigenlijk zouden we hierna de Kangeroe wedstrijd oefenen, waar we ook dit jaar weer aan meedoen,  maar door tijdsnood hebben we dat niet gedaan. Wel hebben we het mee naar huis genomen , als een soort van huiswerk. Tot slot hebben we nog een groepsfoto gemaakt. Een normale (nou ja, normaal…) en een rare. Benieuwd? Onze rapporten komen er weer aan! Daar staan wij op. Ik zou kijken!

 

Ik hoop dat jullie een beetje een indruk van de dag hebben gekregen.

Groetjes van Anna van Dijk.