9 maart 2017

Donderdag begonnen we met de Kangoeroewedstrijd oefenen, omdat dat volgende week is. De Kangoeroewedstrijd is een wiskundewedstrijd waarbij je allemaal wiskunde opdrachten  krijgt, die je zo goed mogelijk moet beantwoorden.

 

Daarna gingen we verder met de quiz. Het groepje van Danae, Oliver en Julien was vorige week al geweest met hun quiz, maar de andere groepjes nog niet. Alle groepjes die nog niet geweest waren kregen nog 10 minuten oefentijd. Ik zat in het groepje met Jill en Saartje. Wij waren na het oefenen als eerste aan de beurt, daarna het groepje van Poema, Gwen, Lars en Alec en als laatste het groepje van Ferran, Iva, Meike en IJsbrand. Alle quizzen hadden wel een origineel element, zo had het groepje van Oliver, Julien en Danae dat er elke beurt op het digibord een van hun categorieën verscheen en in die categorie moest je dan een vraag beantwoorden. Zij hadden ook een categorie leeftijd waarbij je een leeftijd van een bekende persoon moest raden. Het groepje waar ik in zat had dat een dobbelsteen aangaf in welke categorie je een vraag moet beantwoorden, dat er een teamlid een vraag niet mee mocht doen als je de vraag fout beantwoordde en dat je er voor kon kiezen om de ABC optie in te zetten, dat houdt in dat je drie antwoorden krijgt waar er eentje goed van is.

 

Het groepje van Ferran, Meike, Iva en IJsbrand had dat er uit een doos werd gegrabbeld welke categorie je kreeg, een speciale categorie, beroemdheden, waarbij je vragen kreeg over beroemdheden. Ze hadden ook een grappige opdracht waarbij een iemand (Julien) 10 seconden een plattegrond van een route door het klaslokaal te zien kreeg en een iemand (ikzelf) met ogen dicht die route moest gaan onder beschrijving van de persoon die de plattegrond te zien had gekregen (dus Julien).

 

Ik vond het vooral leuk aan de quizzen dat iedereen een quiz had, maar toch had iedereen iets heel anders.

 

Na de quizzen gingen we weer de kangoeroewedstrijd oefenen en daarna was de dag alweer voorbij.