8 maart 2017

Smart games

We begonnen met een smart game of een hersenkraker. Daarna ging juf de dag doornemen. Ik heb zelf de smart game IQ fit.

Toen gingen we het verslag van Tim bekijken. In zijn verslag zat een hersenkraker met de vraag: De  edele…. rilt van de kou door de … . Bijna niemand wist het antwoord, het was namelijk: vorst.

 

De quiz

Je mocht eerst een half uurtje oefenen/voorbereiden, daarna ging je de quiz presenteren. Ik zat in het groepje met: Nick, Julius, Wieke en Flore. Onze quiz ging over dieren. Iedereen  moest in een groepje van twee, een jongen en een meisje. Als je de vraag fout had, moest je het dier nadoen waarvan je dacht dat het het goede antwoord was.

Er was ook nog een quiz, die was van: Filippa, David en Tess. Zij hielden het over Donald Duck.  Je moest in het groepje waarmee jij de quiz had gemaakt. Met dat groepje moest je ook de andere quizzen beoordelen.  Er is natuurlijk maar een winnaar en degene die de meeste vragen goed had, won.

En dat was het groepje van Isaac. En het groepje van Zen en mij moest Donald Duck nadoen.

 

De pauze

Wij doen altijd of verstoppertje of Panna knock out. Panna knock out is: dat je een panna of een doelpunt moet maken om een punt te krijgen. Een panna is dat je de bal door iemand zijn benen schiet en daarna meteen weer hebt. Degene die als eerst 3 punten heeft, wint.

Als we daarna binnenkomen, gaan we altijd Klokhuis kijken.

 

De kangoeroewedstrijd

Na de pauze kwam de kangoeroewedstrijd. Dat houdt in: dat je een blad krijgt met 24 vragen. Die moest je in 50 minuten af hebben. Ik werkte samen met: Isaac, Filippa, Maxe en Zen. Wij hadden trouwens best veel fout!

En als je het kangoeroeblad af had, mocht je oefenen voor de Spaanse toets van volgende week.

 

Afbeeldingsresultaat voor kangoeroewedstrijd

 

De dag afsluiten

 

We zetten de krukken op tafel en geven de juf een hand.

Dit was het verslag, gemaakt door Does.

DOEI!