1-3-2017

Binnenkomst

We begonnen zo als altijd met smartgames. Maar je mocht ook een leeskraker doen.

 

Raadsels

Na de smartgames en leeskrakers stond op het bord een raadsel. Het was een homoniem soort raadsel. Een homoniem is een woord dat meerdere betekenissen heeft zoals bank waar je op  zit en bank die geld opslaat.

Afbeeldingsresultaat voor homoniem

Ik weet het niet precies meer maar volgens mij stond er als raadsel:  

De edele …. rilde van de kou door de …..

Zoiets was het, maar er was nog een raadsel en dat ging over een meisje en een jongen.

Het meisje was over 3 jaar 3 keer zo oud als ze 3 jaar geleden was, en de jongen was over 2 jaar 2 keer zo oud als hij 2 jaar geleden was. Wie is ouder?

 

Quiz

We moesten in ons quiz groepje gaan zitten en gaan werken. Mijn quiz ging over stripfiguren, ik zat in het groepje met Yael, Evi, Salena en Isaac. Eerst gingen we nog een uurtje voorbereiden, toen we klaar waren gingen we naar een invullingsblad  kijken. Want op het invullingsblad moest je schrijven wat je vond van de andere quizzen. Ik vond onze quiz heel leuk om te maken, omdat we goed samenwerkten en het een leuk onderwerp was.

 

Pauze

Toen gingen we pauze houden, ik had ontbijtkoek mee. Toen we naar buiten gingen, gingen we verstoppertje spelen.

Afbeeldingsresultaat voor ontbijtkoek

Weer quiz

Na de pauze gingen we verder met de quizzen, nu gingen 2 groepen ze presenteren. Ik moest ook presenteren, en cijfers aan andere quizzen geven. De cijfers die ik heb gegeven zijn nog geheim, dus dat ga ik lekker niet vertellen :P.

 

Afsluiting

En toen waren we alweer klaar, ik vond het een leuke dag en heb veel geleerd.

 

Tim, Woensdaggroep