2 februari 2017

Smartgames & Leeskrakers

Wij begonnen in de ochtend met smartgames maar je mag ook leeskrakers doen. Leeskrakers zijn soort van raadseltjes.  Smartgames zijn spelletjes die steeds ingewikkelder worden. Ik deed leeskrakers.

  

Puzzeltje

Na de smartgames en leeskrakers gingen wij een puzzel maken. We deden het in groepjes. De bedoeling van de puzzel was, dat je de getallen 1 t/m 9 moest gebruiken en daarvan moest het antwoord 20 zijn. Maar je moet vier getallen gebruiken en de getallen mogen niet dubbel zijn. Er waren in totaal 12 verschillende opties.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Spaans

Daarna gingen wij Spaans doen. We gingen in een tweetal een kennismakingsgesprek doen (dat doen we meestal als we Spaans hebben). Als huiswerk hebben we meestal ook Spaans huiswerk dat heet Languagenut.

Pauze

Na Spaans hadden we pauze. Eerst gingen we buitenspelen maar je mocht ook binnen blijven.  Daarna gingen we eten.

Spaans kwartet

Wij begonnen na de pauze met het Spaans kwartet. Het is eigenlijk een door geef kwartet want ooit was er een keer een groep mee begonnen, daarna was er een groep mee verder gegaan en nu gaan wij er weer mee verder. We kregen speciale kaartjes daarop schreven we het woord in het Spaans en we maakten erbij ook een tekening.