26-1-2017

Zoals gewoonlijk begon de ochtend met smartgames en leeskrakers. Leeskrakers zijn raadsels. Je krijgt een paar hints en aan de hand daarvan moet je een tabel invullen.

Dit is een voorbeeld:

    

 

Daarna begonnen we met een nieuwe les. In die les gingen we keukenrollen testen. Er waren drie merken: Gwoon het huismerk van de Deen (1 euro), Keukenpapier maxi (1 euro) en Plenty (2,75).

 

We werden in groepjes verdeeld en moesten drie dingen testen. 1. De sterkte, 2. Of het keukenpapier goed water kan absorberen en als laatste: de prijs en kwaliteitsverhouding.

De drie manieren om dat te testen waren:

1.      Een half eierdopje op de tafel gieten en vervolgens tien keer heen en weer wrijven over het water. Het stukje keukenpapier dat het minst kapot is, is de beste.

 

2.      Drie halve eierdopjes op drie verschillende plekken leeg gieten en daarna op alle drie de plasjes water een stukje keukenpapier leggen van ieder een ander merk. Het stukje keukenpapier dat het minst water overhoudt is de beste.

 

3.      Tellen hoeveel stukjes elke rol heeft en zo uitrekenen hoe duur één stukje is.

Ik zat in een groepje met Ferrán, Meike en Iva. Onze conclusie bij de eerste test was dat Keukenpapier maxi heel slecht is. We moesten een cijfer geven van één tot drie en gaven een één. Gwoon kreeg een drie en Plenti een drie.

Na de eerste test gingen we naar buiten en eten en drinken. Hap hap slok slok

Toen we klaar waren met het eten en drinken gingen we verder met de tweede test. Dat was de absorbeer test.Deuitslag daaruit was: Gwoon een twee, Keukenpapier maxi een één en Plenty een drie. 

 

De laatste test ging heel snel. Je pakt een rekenmachine en binnen vijf seconden is de test klaar. De uitslag was: Plenty een één want Plenty is duur, Gwoon een twee en Keukenpapier maxi een drie die heeft namelijk 200 stukjes!!

 

 

Conclusie: Gwoon is het best. Het was een hele leuke les!