25 januari 2017.                                     

Vandaag deden we een onderzoek naar keukenpapier:

 

We gingen onderzoeken welk keukenpapier het beste was. De merken zijn Plenty, Gewoon zo weer  schoon en Maxi kp.     Pss... Ik werkte samen met Gijs, Isaac en Selena.

 

Stap 1  We gingen uittesten hoeveel velletjes een rol heeft: De Plenty had er 80, De Maxi kp  had er 96, en de Gewoon zo weer schoon had er maar veertig.

Stap 2 We gingen uitrekenen hoe duur een velletje is, natuurlijk deden we dat met een rekenmachine, want uit ons hoofd was veel te moeilijk. Uiteindelijk was dit de stand: een velletje van de Planty is 3,4 cent, En gewoon zo weer schoon 2 cent, en de Maxi kp 1 cent.

 

Pauze

 

In de  pauze gingen we eten... Maar dat was niet echt interessant. Buiten deden we buutverstoppertje... Alleen het eerste potje duurde heel lang, Want de zoeker kwam maar niet naar ons toe, en wij durfden niet naar de buutplek te rennen.

 

Vervolg onderzoek keukenpapier:

 

Stap 3: Nu gingen we uittesten hoe sterk een velletje was. Eerst dachten we dat 50 keer over de tafel wrijven genoeg was maar de tafel bleek te glad te zijn. Hetzelfde bij de kruk, ook te glad. Dus gingen we buiten 10 keer over het steen wrijven . Dit was de uitkomst: Nummer 1 Plenty ( een heel klein beetje stuk), Nummer 2 gewoon zo weer schoon (kapot) Nummer 3 Maxi kp (verwoest)

 

Stap4: Bij de laatste stap gingen we kijken welke het beste absorbeert. Een aantal kinderen  hadden een maatbeker en vulden eierdopjes tot de helft met water. Daarna deden we het water op de papiertjes. We konden geen nummer 1, 2 en 3 beoordelen, ieder had een beetje een andere mening!

 

Hieronder zie je een podium naar mijn keuze (een podium met nummers 1, 2 en 3):

 

 

 

Om de dag af te sluiten gingen we een speciaal vliegtuigje maken:

Het effect van het vliegtuigje is dat hij eerst helemaal naar beneden gaat, en dan gaat ie fladderen.

Als je professioneel in vouwen bent kan hij wel ongeveer een half uur vliegen!

 

Het was een leuke dag nu naar huis.

 

Gemaakt door Julius Dresselhuijs.