Vrijdag 16 december 2016

door Hugo

Beste lezer,

 

Leuk dat je mijn verslag leest. Laten we maar meteen beginnen.

 

We begonnen, zoals elke ochtend, met een smart game, maar daar ga ik niet verder over uitweiden want we hadden vandaag iets bijzonders.

We kregen een presentatie van de vader van Just. Het ging over “Cyber crime”.

Hij vertelde onder andere over wat je allemaal kunt met internet en social media en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Ik zal een paar punten noemen die me opvielen:

-          Als je bij Facebook een privé-account hebt waar alleen je vrienden kunnen zien wat je hebt gestuurd, kan het nog steeds zo zijn dat je gestuurde foto toch door iemand anders gezien kan worden. Dat kan zo gaan: als 1 van je vrienden niet een privé-account heeft en de foto ‘liket’ kunnen andere men sen zien dat die vriend jou foto heeft ‘geliked’ en zo kunnen ze ook de foto zien en verspreiden.

-          Iemand zou een nieuw model auto kunnen hacken. Zo zou hij de auto op afstand kunnen laten botsen, de toeter af laten gaan, op het navigatiesysteem een plaatje zetten of de auto boven de snelheidslimiet laten rijden. Zo kan je verachten dat dit erg gevaarlijk is.

-          Nog iets interessants om te weten, was dat een wachtwoord van 7 tekens heel snel gehackt zou kunnen worden door een computer. Het is dus handig om wachtwoorden van minimaal 8 tekens te gebruiken want daar doet een computer wel 15 maanden over om te kraken.

 

 

 

Ik heb er veel van geleerd en denk er nu telkens over na als ik een wachtwoord moet instellen of een foto of bericht stuur.

 

Doei!