woensdag 7 december 2016

Smartgames:     8:10  – 8:30

Eerst doen we altijd smartgames om je hersens te laten kraken. Ik speelde een autospel met Zen. Zo ziet mijn smartgame eruit:

 

Hersenkraker:     8:30  – 8:45

We doen ook een spelletje waarbij juf Merel 2 dingen opnoemt en dan moet je proberen zoveel mogelijk overeenkomsten daarbij te bedenken. Deze keer vroeg juf Merel wat de overeenkomst van een berg en een jas was. Ik zei dat je op beide dingen kon staan.

 

Spaans:     8:45 – 9:15

Bij Spaans gingen we eerst de cijfers en de dagen oefenen. Daarna moesten we tegen elkaar praten. Je moest vragen (in het Spaans) hoe oud iemand was. Ik praatte tegen Julius.

VS project:     9:15 – 10:15

Ik maak het VS project met Julius. Er zijn allerlei onderwerpen waar je het over kunt hebben, zoals: muziek, het verschil tussen de VS en Nederland, 11 september 2001 en nog een paar andere onderwerpen. Ik heb het over New York, de wereldstad. Vandaag ging ik de tekst en de plaatjes op de muurkrant plakken. Toen waren we klaar en konden we onze tekst oefenen.

Pauze:     10:15 – 10:45

Eerst gaan we altijd buiten spelen, we gaan vaak voetballen of verstoppertje doen. Vandaag deden we verstoppertje. Daarna gingen we eten. We doen heel vaak het spelletje alibi. Dan is er iets ergs gebeurd (niet echt hoor), moet er iemand naar de gang en word er iemand aangewezen die de daad heeft gepleegd. Dan mag degene weer binnen komen. Dan moet iedereen zijn alibi vertellen, en in de tweede ronde moeten ze hun zelfde alibi vertellen. Maar degene die werd aangewezen moet zijn alibi iets meer veranderen, dan ben je de dader. Dan moet de “politie” raden wie de dader is, je hebt 3 kansen, anders wordt gezegd wie de dader is. 

 

VS project:     10:45 – 12:00

We gingen na de pauze verder met het VS project en ik ging weer oefenen. Want volgende week moeten we presenteren.