Verrijkingsochtend in de vakantie!?

Ja, je hoort het goed. Wij zijn in de vakantie naar de verrijkingsochtend geweest. Nou ja vakantie..... het was een studieweek. De andere scholen van de verrijkingsochtend hadden wel gewoon school. Maar een school waarvan alleen de groep 8 komt, was op kamp en de andere school had Olympische Sportdag. Daardoor konden alleen de kinderen van onze school( Het Podium) naar de verrijkingsochtend. Alleen wij drieën kwamen! Het was echt super rustig en we deden dingen die je eigenlijk nooit met een grote groep kan doen. We begonnen bijvoorbeeld met iets van LEGO bouwen, maar je moest wel alles dubbel hebben omdat je aan het einde elkaars bouwwerk met behulp van instrucies na moest bouwen. Er was 1 bouwwerk gelukt en 2 mislukt. Ik ga geen namen noemen, maar bij de een was de vlag op het bouwwerk verkeerd en bij de tweede waren de vleugels verkeerd gemaakt. We waren daar ongeveer drie kwartier mee bezig.

Tridio

Daarna deden we een spel genaamd "Tridio". Het is een spel waarbij je heel veel moet samenwerken. Je kan het met z'n vieren spelen. Iedereen heeft een stapel met kaarten en op die kaarten staan bouwwerken. Je hebt kubussen. De plaatjes die op de kaarten staan moet je met die kubussen namaken. Maar de anderen moeten dat ook, dus het is een hele uitdaging om de oplossing te vinden. De ene keer moet er nog een blokje en dat kan dan weer niet voor de andere.  En de andere keer lukte het en dan blijkt het dat je het toch verkeerd hebt gedaan. Soms is dat best vermoeiend.

Afbeeldingsresultaat voor tridio

Scratch

We hebben ook nog op Scratch gewerkt. Dat is een progameer site voor kinderen. We hebben een opdracht gedaan waarbij je een bericht stuurde naar een karakter. Je moest een haai een bericht laten sturen aan een zeester en toen weg zwom omdat de haai eraan kwam, beetje moeilijk uitgelegd, maar ik hoop dat je het begrijpt (even voor de duidelijkheid, we hebben dit omstebeurt geschreven).

Afbeeldingsresultaat voor scratch

Groetjes, Wessel, Hugo en Veerle