Verrijkingsochtend 31 maart

Zoals altijd mochten we tot 9 uur aan de slag met de smartgames of het leeskrakers boekje. Dat is een boekje waar een soort van raadsels in staan, eerst zijn er een paar zinnen die iets zeggen over bijvoorbeeld dieren. Met die zinnen moet je erachter komen waar welk dier moet in een tabel en bijvoorbeeld hoe lang het dier is. Ik ben bezig met leeskrakers 2, die zijn iets moeilijker. Het is heel verslavend!

Afbeeldingsresultaat voor leeskrakers 2

Om 9 uur gingen we Spaans doen. Je moest een tekstje over jezelf schrijven, bijvoorbeeld hoe oud je bent, wanneer je jarig bent of hoeveel broertjes en zusjes je hebt. Daarna moest je het op een blad plakken en kon je zinnetjes om het tekstje schrijven. Ik had geschreven: ‘ik hou niet van sla’’.

 

Na Spaans gingen we verder met het ruimteproject. In dat project moet iedereen eerst 11 definities over de ruimte opstellen. De volgende stap is een schaalmodel maken van het zonnestelsel met kenmerken over de planeten in ons zonnestelsel en een ezelsbruggetje van de 8 (9) planeten in ons zonnestelsel. Ik zat met Chloë Fien in het groepje. In het begin gingen we een planning invullen, daarna gingen we aan de slag met het schaalmodel van ons zonnestelsel. We hadden kenmerken over alle planeten uit ons zonnestelsel geschreven en het ezelsbruggetje gemaakt, dat was: Met Veel Aardappelen Maakt Juf Sarah Uiteindelijk Nieuwjaars Patat. Zelf vind ik hem heel leuk.

http://www.astroblogs.nl/wp-content/uploads/2014/12/Zonnestelsel.jpg

Daarna gingen we buitenspelen en eten. HAP HAP SLOK SLOK

Na het buitenspelen en eten gingen we weer verder met het ruimteproject en hadden we veel tijd over dus gingen we alvast de presentatie maken voor de kijkavond.