17 maart 2016

 

Hoi allemaal,

Ik ben Chloé en vandaag moet ik het verslag van de verrijkingsochtend schrijven. Laten we snel beginnen want ik moet ook nog topografie leren…

Toen we binnen kwamen stond er op het bord dat we een smartgame moesten pakken. Een smartgame is een heel leuk spelletje dat je bijna altijd voor jezelf speelt. Ik vind het zelf erg leuk om te doen!

 

Om 8:40 gingen we beginnen aan de kangoeroe wedstrijd. Dat is een rekenwedstrijd. Je krijgt 50 minuten de tijd om alle opgaven te maken, en als je het niet af hebt moet je maar gokken. Dat laatste moest ik helaas bij de laatste drie sommen doen. Na de 50 minuten mocht je met elkaar de antwoorden vergelijken die je ook in je opgaveboekje had ingevuld. Ik ben erg benieuwd hoe ik het gedaan heb maar volgens mij ben ik niet de enige!

 

Afbeeldingsresultaat voor kangoeroewedstrijd 2016

 

Op de planning stond dat we verder aan ons “ruimteproject” gingen werken. Echter, het was al tijd om even wat te eten en een frisse neus te halen. Dat hebben we dan ook eerst gedaan. En daar valt eigenlijk niet zoveel over te vertellen.

 

Toen iedereen een gevulde maag had gingen we in onze groepjes verder werken aan ons ruimteproject. 28 april geven we ook een presentatie dus zet dat maar alvast in je agenda. Hier zal je de komende tijd wel meer over horen.

 

Voor ons ruimteproject moeten we een schaalmodel maken met de kenmerken van de planeten en minimaal 12 definities van ons zonnestelsel. Het belangrijkste hiervan is dat het ook echt op schaal is. Een hele leerzaam en vooral leuk project!

 

Toen het ongeveer half twaalf was gingen we de dag nog even nabespreken zoals we bijna altijd doen. En dan… staat er op de klok dat het kwart voor twaalf is. Dat betekent dat het pauze is!

 

Meer kan en heb ik niet meer te vertellen want ik moet nu echt topo leren. Anders haal ik een 1…

 

Chloé Groeneveld