3 februari 2016 

8:10-8:40 inloop

We begonnen zo als altijd met smartgames. Ik heb de smartgame ROAD BLOCK die doe ik samen met Nick. We mochten ook een tekening maken van de kangoeroe wedstrijd.  Ik wilde eerst niet meedoen maar toen ik hoorde dat je een prijs kon winnen dacht ik: die moet ik hebben!!!:-D. Ik maak de tekening thuis.

 

8.40-8.50 verslag Poema

Toen gingen we het verslag van poema kijken ik vond het een best mooi verslag. Dat deden we op deze website.

http://www.abbshetpodium.nl/verrijkingsochtend-absa

 

8.50-9.20 mindset 3

Daarna gingen we verder met de mindset. Een mindset is een bepaalde manier van denken, je kan GROWTH of FIXED. Ik denkgrowth. De robot die bij growth hoort is blauw. En de robot die bij fixed hoort is rood. Growth is dat je denkt dat je hersenen nog slimmer en dommer kunnen worden. Fixed is dat je denkt dat je hersenen niet slimmer maar ook niet dommer kunnen worden. Hoe kon je dit testen: bij les 1 hadden we een quiz en dat ging over growth en fixed. Bij les 2 moesten we een voorbeeld opschrijven bijvoorbeeld dit hoort bij growth: je moet een hele moeilijke som uitrekenen en je weet echt niet hoe hij moet. Dan denk je ik ga door ik moet daar achter komen! dit is een voorbeeld bij fixed: er is weer een hele moeilijke som op te lossen, je denkt dit gaat me nooit lukken ik ga er ook niet mee door stom! bij les 3 moest je een grappige tekening maken die bij hersenen horen.

 

9.20-10.15 planeten ontdekken met bloom 2

Daarna deden we een onderzoek over de ruimte dat ging zo:

Je zat in een groepje en je kon een boekje, flitskaarten, of een woordenlijst kiezen. Ik heb voor flitskaarten gekozen, op die flitskaarten moest je een definitie schrijven. Je moest  van de woorden van taxonoom bloom een definitie schrijven. Ook op een boekje en een woordenlijst moest je een definitie schrijven. Een definitie is een soort klein samengevat stukje tekst met informatie. Ik zit in het groepje met Danae, Poema en Maxe. Ik vond het heel leuk.

 

10.15-10.45 pauze

Toen hadden we pauze! Tijdens het buitenspelen ga ik altijd buutverstoppertje doen.

 

10.45-11.15 planeten afronden

Toen gingen we de planeten afronden. We gingen alles na praten over wat we hadden gedaan.

 

11.00-12.00 Grieks rekenen

Daarna gingen we Grieks rekenen. We hadden een mop in het Grieks en op de volgende bladzijde stond het Grieks alfabet. Zo moest je er achter zien te komen wat de mop was. We keken ook een filmpje dat was deze: http://www.dumpert.nl/mediabase/6639460/cf75fe16/rekenen_met_indiase_kids.html

Huiswerk: 3.4, 5.4, 6.4, en ik de tekening zo als ook anderen.