Smartgames    08:10-08:45

In de ochtend gingen we smartgames doen. Een smartgame is een denk spelletje . Iedereen heeft zijn eigen smartgame. Ik speel pinguings parade.  Je moet dan de pinguing op een rijtje leggen, het mag schuin maar ook recht.

 

Katapult    08:50-10:00

Iedereen zat in een tweetal. Je moest met je tweetal een katapult ontwerpen volgens het A C P (analitisch, creatief en praktisch) denken. Je had deze benodig heden: een wc rol, touw en elastiek. Een beetje aan het einde werd het iets te moeilijk want dat wc rolletje was een beetje slap geworden daarom kregen we een heel klein beetje plakband. Het was geen wedsrijd maar iedereen moest wel schieten met een propje folie. Deze oefening deden we om analitisch en praktisch te denken.

Pauze    10:00-10:30

We gingen pauze doen dan doe ik altijd verstoppertje

 

Na bespreken katapult   10:30-11:00

we gingen na bespreken hoe de samenwerking ging.

We kijken welke katapult het beste werkte.

We hadden beslist welke het beste werkte.

Dat was een hele simpele, gewoon een gaatje maken en de elastiek breken en die door de gaatjes heen en dan vastmaken. Zo zie je maar, simpel kan ook goed zijn.

 

Mindset boekje

Een mindset boekje is dat je opdrachten moet maken en dan zegt eigelijk dat boekje of je growie of fixie bent.

Growie is dat je een groei mindset hebt en als je een groei mindset hebt dan denk je dat je nog door kan groeien met leren. Als je fixie bent dan denk je dat je vast staat en dat je niet meer kan door groeien of om slimmer te worden.

 

Huiswerk spaans

We moeten dan op languagenut spaans maken de ene 3.2 en de andere 5.2en 6.2