Verslag van nick woensdag 13 januari

We begonnen vandaag, zoals altijd, met een smartgame. Ik speel een hele leuke smartgame roadblock. Een smartgame is een denk spel en je moet er goed bij nadenken net zoals schaken en dammen. De bedoeling van roadblock is dat je de dief in moet sluiten met de polities.

 

Na de smartgames gingen we de toets Spaans maken. Ik heb de toets nog niet gemaakt omdat ik door een misverstand 2.1 nog niet gemaakt heb. Jammer, want ik had wel goed geleerd. De andere  kinderen hadden de toets wel gemaakt. Na de toets gingen we het liedje (linkje) luisteren. Het is een heel vrolijk liedje. Ik herkende het woord rennen (correr) en kastanje (la castaña).

   

Daarna gingen we een verhaaltje over jezelf (in het spaans) schrijven, dat is niet zo makkelijk als je denkt. Je moet vertellen hoe je heet of je een zus/broer hebt hoe oud je bent hoe oud je zus/broer is.

Vervolgens hadden we pauze, dat duurde niet zo lang want we gingen snel weer verder met de mindset. Er zijn twee manieren om te denken de ene manier is: growie en de anderen manier is Fixie. Growie betekent groei-mindset, daar bedoelen ze mee dat je altijd nog beter kan worden.

 

Fixie is de andere manier van denken, daar bedoelen ze mee dat je een vaste mindset hebt, dan vindt je dat je niet beter en niet slechter kan worden.

 

We gingen aan de hand van vragen ontdekken wat je eigen mindset is, mijn mindset Growie, weet je nog wat dat is?

En iedereen van mijn tafel-groepje moest lachen om Tim toen ik zijn stoel weg trok en hij er naast ging zitten. groetjes Nick