De leerlingen van de drie verrijkingsochtenden moesten een verhaal afschrijven. Het verhaal gaat over drie wetenschappers die een vreemde planeet, genaamd 'Moendoes', ontdekken. Ze komen, in een groot doolhof, terecht bij een trap die de diepte in gaat in.....

 

In de vrijdaggroep was Anna de winnares. Lees haar spannende verhaal maar eens!

 

SPANNING MET TRAPPEN.

‘Kom,’ zegt Sara, ’laten we op onderzoek uitgaan.’ En ze stapt op de eerste trede van de wenteltrap. Sara kijkt Sophie en Milan aan; ‘komen jullie nog?’ Sophie en Milan aarzelen nog even, maar gaan dan toch naar beneden. ‘Moeten we dit wel doen?’ vraagt Milan. ‘waarom niet?’ zegt Sara. ‘Nou, ehhh, omdat HET MISSCHIEN WEL LEVENS GEVAARLIJK IS!!!!’ schreeuwt Milan. Misschien. Als ze op de 20ste trap trede zijn, horen ze gekraak. ‘Wat is dat?’ vraagt Sophie angstig. ‘Ja, dat kan ik niet in een keer zeggen, Soof.’ antwoordt Sara. Maar laten we doorlopen!

 

Opeens horen ze een raar geluid. Dat zal toch niet?, en ze kijken achterom. En ja hoor, dat is {was} de trap. ‘Jongens, ik heb zo’n vermoeden dat we aardig moeten doorlopen’ zegt Milan. ‘Ik denk het ook!’ zegt Sophie. Uiteindelijk hebben ze het einde bereikt. ‘Gelukkig’ zegt Sara. En ze lopen naar het einde van de gang. Aan de muren kun je zien dat het al een hele oude gang is; er zitten allemaal barsten en scheuren in. ‘Stop!!!’ zegt Sara. Kijk dan naar die grond, ze mogen dit wel eens verbeteren! ‘He, volgens mij is dat een val, jongens!’ zegt Sara. ‘Er moet hier ergens iets zijn om die val uit te schakelen.’ Zegt Milan. ‘Stonden er niet aan het begin van deze gang een paar stenen?’ zegt Milan.

‘volgens mij wel’ antwoordt Sophie. ‘Nou waar wachten we nog op?’ zegt Sara. En ze lopen naar de oude stenen toe. Sara en Sophie pakken er één op. Milan begint te praten en zegt; als we de boomstammen nou op dat kruis gooien wat je ziet dan valt dat net op die boomstammen en kunnen wij zonder zorgen de overkant bereiken! Dus als ik het goed begrijp, zegt Sophie, moeten we met boomstammen gaan gooien en wachten tot het net val.. valt! roept Sara er dwars doorheen. ‘ precies’ zegt Milan. ‘Nou waar wachten we nog op?!’ roept Sara. En een voor een gooien Sara en Sophie de boomstammen op het geschilderde rode kruis. BAF!! Het net valt met een plof op de grond. ‘Jammer voor jullie ,maar we zijn er niet in getrapt!’ roept Sophie! En ze lopen door de vrij lange, maar oude gang. Aan het einde van de gang is een vrij lange en grote kamer. Wat zou daar binnen zijn? Vraagt Sophie. Milan antwoordt en zegt ik denk dat we daar maar eens van af moeten blijven en gewoon weer terug moeten gaan naar boven. Maar hij is nog niet eens uitgepraat als Sara de kamer is binnen gevlogen. ‘Van uit de kamer hoor je stemmen komen; wat een mooie spullen’ roept Sophie! Milan loopt uiteindelijk ook de kamer in. Ze zien witte, oude en verrotte botten. En mooie muur schilderingen. ‘Laten we een bot meenemen en een foto maken van de schilderingen op de muur.’ ‘Dan kunnen ze het buiten bestuderen en bewonderen.’ zegt Sophie. ‘Ja, allemaal leuk en aardig, maar hoe komen we weer boven???? zegt Milan.’ ‘O, ja’ zegt Sara.

 

‘Ja, de trap naar boven is er niet meer.’ zegt Milan. ‘Dan moeten we iets anders verzinnen’ zegt Sophie. Ondertussen heeft Sara afstand genomen om iets te onderzoeken. ‘Jongens, kijk eens’ zegt Sara. Ik zie ligt. Watt, waar?? Zeggen Sophie en Milan in koor. ‘Nou, kom dan!’ roept Sara. En ze komen gelijk. Ik zag een licht straaltje achter de kast vandaan komen. ‘Nou, waar wachten we nog op?!’ zegt Sophie. En ze schuiven de kast naar achteren. En ze zien dat er een barst zit n de houten wanden. Sara begint gelijk te trappen. Sophie schreeuwt; ‘pas op, je weet niet wat daar achter zit!’ ‘Nou dat weten we zo dan!’ spartelt Sara tegen. En ze creëert een groot gat in de muur. Sara klimt er gelijk door heen. Komen jullie nog? ‘O-oke…’ zegt Sophie. Als ze eenmaal aan de andere kant staan, zien ze pas dat ze in een kamer staan met aan het einde een gat. ‘Cool’ zegt Milan. In de kamer staan allemaal hele oude stripboeken maar ook normale boeken. ‘Zullen we hier ook een van meenemen?’ vraagt Sara. ‘Mij best’ zegt Milan. Ze pakken snel het boek en lopen dan naar het einde van de kamer, waar de gang begint. Ze lopen door de gang en hopen dat er geen gevaar dreigt. ‘Wacht, sssst’ zegt Sophie. Ik hoor wat. Snfyqtf snfyqtf… ‘Haha, grapje!’ zegt Sara. ‘Ha ha ha, wat leuk’ zegt Sophie. Maar niet nog een keer, a.u.b.! als ze aan het einde van de gang komen (het was trouwens wel een hele lange gang!), zien ze een deur. Tuurlijk is Sara weer de eerste die door die deur heen gaat! ‘En, wat zie je?’ vraagt Sophie. Een hele grote klimmuur!? En hij gaat recht omhoog. Sara is wat verder gelopen en nu zijn Sophie en Milan ook in de kamer voor de klimmuur. ‘Ik denk dat we dan maar omhoog moeten!’ zegt Milan. ‘Oké, wie wil eerst?’ vraagt Sara. ‘Ik ga wel’ antwoordt Sophie. Suc6 zeggen Sara en Milan in koor. Als Sophie boven is zijn Sophie en Milan al ver over de helft. ‘En wat zie je?’ vraagt Sara. ‘Een gang met aan het einde een deur.’ Antwoordt Sophie. Als Sara en Milan eenmaal boven zijn, lopen ze met z’n allen naar de deur. Rara, wie gaat er als eerste naar de deur? Ja tuurlijk, Sara! Sophie en Milan volgen haar. Daar zien ze een trap. ‘Huh?’ zegt Milan verward. Die was toch afgebrokkeld, ik heb het zelf gezien. ‘Ik heb ook geen idee!’ zegt Sophie. ‘Nou jongens, ik heb geen zin in getreuzel dus kom!’ zegt Sara. En ze lopen om de trap heen. Daar zien ze nog een deur; ‘Is het nou nog niet klaar met al die deuren?’ zegt Sophie geërgerd. En ze doen de deur open, en hier zien ze het meest verrassende van de hele reis; alle moendianen hebben zich rondom de deur verspreidt. Ze gaan zo staan dat het net lijkt alsof de drie wetenschappers door een gang lopen. Een moendiaan wijst naar het bot; raio?

Sophie antwoordt; wa! En ze geeft het bot aan de moendiaan, tegelijkertijd laat ze de foto’s van de schilderingen aan de zelfde moendiaan zien. ‘Wahw’ zegt ie. Als ze eenmaal uit het doolhof zijn praat Sophie even met een moendiaan en zegt dat ze weer terug naar de aarde gaan. Sara en Milan maken het ruimte schip gereed en vertrekken dan naar de aarde. Wat zullen