De leerlingen van de drie verrijkingsochtenden moesten een verhaal afschrijven. Het verhaal gaat over drie wetenschappers die een vreemde planeet, genaamd 'Moendoes', ontdekken. Ze komen, in een groot doolhof, terecht bij een trap die de diepte in gaat in.....

 

In de donderdaggroep was Chloë de winnares. Lees haar spannende verhaal maar eens!

 

Het ondergrondse laboratorium

…voorzichtig volgt de rest en lopen ze muiszacht de diepte in. Na een paar minuten zijn ze bij een deur aangekomen. Pi! Pi!, roepen de moendianen weer. Sophie maakt een gebaar dat ze stil moeten zijn. Sara doet voorzichtig de deur open en dan………

AAAAAH!!! Roepen ze allemaal door elkaar heen. Iedereen probeert naar boven te gaan maar dan springen er allemaal muren naar beneden waardoor ze ingesloten zijn. De moendianen schreeuwen weer: Pi! Pi! En ze klemmen zich vast aan Sophie en Milan. Het blijft lang stil..

Plotseling komt er uit de muur een camera en bestudeert ze grondig. Dan horen ze een stem. Het galmt door de kamer heen en iedereen is doodsbang. De stem wordt harder en begint te praten: “welkom in mijn laboratorium. Hoe zijn jullie hier gekomen?” vraagt een zware stem. “Nou, ik zag een hendel en toen trok ik eraan en toen ging een muur opzij, we gingen toen met wenteltrap de diepte in en toen kwamen we hier uit”. Zegt Sara stotterend. De zware stem begint weer te praten: “zo te zien hebben jullie ook twee moendianen meegenomen. Verheug je er alvast op: over een paar uur zijn jullie alle drie ook een stelletje domme moendianen. Ze kijken elkaar bang aan..

Krakend gaat een muur omhoog. De stem zegt dat ze door moeten lopen. Voorzichtig lopen ze verder en komen ze in een groot laboratorium uit.

Er staan mega grote apparaten en het ziet er allemaal heel griezelig uit. Dan komt er een man met een zwarte mantel aanlopen. Iedereen blijft verschrikt staan..

De man begint te praten: “nogmaals welkom in mijn moendianen laboratorium. In dit laboratorium maak ik van levende mensen moendianen. Over een paar uur zijn jullie ook van die domme sukkelige nietsnutten. Oh ja, trouwens ik ben: Moenstrania zijn er nog vragen?”. Waarom doet u dit? Vraagt Sara brutaal. Wil je dat echt weten? Vraagt Moenstrania. JA!. Oké dan, ik zal het haarfijn uitleggen. Ongeveer 20 jaar geleden werd deze planeet ontdekt door een ontdekkingsreiziger. Hij heeft er toen mensen naartoe gelokt en van die mensen moendianen gemaakt met zijn apparatuur die hij daarvoor had gemaakt. deze dus, en hij wijst naar een apparaat. Niemand wist dat en dit werd dus een grote toeristenplek. Opgeven moment kon niemand er naartoe en heeft hij iedereen naar een domme moendiaan omgebouwd. “ook mijn ouders” zegt Moenstrania sip. Ik wou toen vraak nemen en heb hem met moeite en kracht toen vermoord. Nu ben ik van plan om PRECIES het zelfde te doen en de machtigste persoon ter wereld te worden. Maar natuurlijk ook de rijkste. Verschrikt kijken Sophie, Milan en Sara elkaar aan. De twee moendianen zitten nog steeds aan Sophie en Milan geklemd..

Sophie, Milan, Sara en de moendianen worden afgevoerd naar een heel klein kamertje wat soort van een gevangenis is. Ze wachten totdat Moenstrania is weggelopen en kijken elkaar aan. “We moeten iets bedenken” zegt Milan.

“wat nou als we hem gewoon vermoorden” zegt Sophie zacht. Lijkt me een goed idee zeggen ze in koor..

een uurtje later worden ze uit de kamer gehaald. Milan pakt zijn zakmes die altijd in z’n schoen zit en steek hem door zijn hart. “die is dood!” zegt Milan opgewekt………….

Een tijdje later staan ze klaar om weer naar Nederland te gaan. De Politie is gearriveerd en alles is zo goed als opgelost.

Ze stappen in hun ruimteschip en gaan weer naar Nederland..

 

Eenmaal aangekomen ploffen ze met elkaar op de bank.

“Wat hebben wij toch leuk werk!” zegt Sara.

 Milan en Sophie knikken en ze vallen in slaap…