Bij verrijkingsochtend moet iedere week iemand anders het verslag schrijven.

Dit keer ben ik aan de beurt. We begonnen zoals altijd met de smartgames. Ik heb IQ Puzzler. Daarbij moet je in het begin een rechthoekige vorm vol maken en daarna een piramide maken. Zo ziet hij er uit:

Daarna gingen we het verslag bekijken van Thijmen. Wat daarna kwam vond ik super leuk! Dat was namelijk een spel en dat heette Expeditie Moendoes. Daarbij moest je in 2-tallen werken. Dit waren de 2-tallen:

Veerle (ik) en Mas

Fien en Bibi

Julien en Fiene

Jonatijn en Fiona

Wessel en Salve

Thijmen en Chloe

Hugo en Fien R

Nouk en Shane

Als iedereen met zijn 2-tal bij elkaar stond, kreeg je 3 vragenkaartjes. Die hadden op de achterkant de kleur groen. Die waren voor groep 5 en 6. Als je geen groene kaartjes meer had mocht je gele kaartjes pakken die waren voor groep 7 en 8. Voordat je de kaartjes kreeg vertelde de juf een verhaal dat bij het spel hoorde. Dat ging over drie wetenschappers genaamd Sara, Sophie en Milan. Die zitten in een raket en dan vinden ze een onbekende planeet. Als ze er landen komen de bewoners op hen af en roepen bang Pi! Pi! Pi! Al snel komen ze er achter dat ze op de buitenaardse planeet Moendoes zijn en de mensen Moendianen heten. Moendianen zijn verschrikkelijk bang voor dieren die ze pilo noemen. De vertaling daarvan is schilddieren. Al snel worden Sara, Sophie en Milan vrienden met de moendianen. Ze gaan naar het grote doolhof en dan gebeurt iets… Na de vragen kregen we het tweede deel van het verhaal. Op een heel spannend stukje stopte het opeens. Waarschijnlijk gaan we de tweede keer het verhaal verder verzinnen. Daar Daarna hadden we pauze.

Toen we weer binnen waren, gingen we verder met onze perspectieve tekening. Een perspectieve tekening is een tekening waarbij het lijkt alsof je in de verte kijkt. Dan loopt alles naar hetzelfde punt. Dat punt noem je het verdwijnpunt. Hier een voorbeeld:

Deze vind ik zelf best wel mooi. Ik heb hemgewoon op internet gevonden. Maar goed, de meeste mensen zijn best ver. Ik ook.

Er zijn zelfs al 2 mensen klaar! Daarna moest iedereen terug naar zijn eigen school. Dit was mijn verslag.

Veerle van Deelen.