Verrijkingsochtend 16 oktober

 

We begonnen zoals altijd met de smartgames. Smartgames zijn hersenkrakers. Ik had ‘IQ Fit’. Daarbij moet je allerlei vormpjes op een bepaalde manier in een doosje leggen.

Om 9.00 begonnen we met het bespreken van de dag. Daarna gingen we verder met de knikkerbanen. We mochten alleen maar karton, papier, plakband en een kartonnen doos gebruiken. Het doel was om het er zo lang mogelijk over te laten doen om de knikker naar beneden te laten rollen.

Mijn groepje had nog heel veel te doen, want vorige keer was onze knikkerbaan op het laatste moment ingestort. We werkten tot aan de pauze aan de knikkerbanen.

Tijdens de pauze deden we verstoppertje. Een beetje kinderachtig, maar toch nog wel grappig om te doen. Tijdens het eten deden we set, een kaartspelletje waarbij je ‘set’ moet roepen als je drie kaartjes ziet die bij elkaar passen.

Na de pauze gingen we verder met de knikkerbanen. Nu mochten we paperclips, memoblaadjes, elastiekjes, kneedgum en dat soort dingen op de baan leggen zodat de knikker langzamer zou gaan.

Na een uurtje begonnen we met de wedstrijd. Als de knikker ergens vast bleef zitten mocht je nog een keer. In totaal had je maximaal drie beurten. Hier zijn de uitslagen:

 

Groepje 1- Slome Jelle- Eva, Mees en Lars

-13.11 sec.

-12.30 sec.

-10.65 sec.

Groepje 2- MMA- Mila, Malik, Anna

-12.17 sec.

-13.07 sec.

-20.73 sec.

Groepje 3- OV Chip baan- Noa, Salim, Ella en Timo

-7.16 sec.

-6.44 sec.

-6.67 sec.

Groepje 4- De baan zonder naam- Evie, Amé, Tijn en Justin

-5.86 sec.

-7,29 sec.

-5.12 sec

Groepje 5- De verdoemde Doemdoem- IJsbrandt, Oliver en Lynn(ik)

-1.77 sec.

-2.07 sec.

-6.27 sec.

 

Zoals je ziet heeft groepje 2 met de MMA gewonnen. Met 20.73 sec. was hun baan het langzaamst. Het record van de MMA is ongeveer 27 sec. De snelste tijd was (helaas van ons) 1.77 sec.

Ik vond het een hele leuke opdracht en ik hoop dat we nog eens zoiets gaan doen. Je leert beter samenwerken (wat bij ons niet altijd even goed ging): Taken verdelen, naar ideeën luisteren van anderen, dat soort dingen. Het is ook leuk omdat je creatief bezig bent.

Verrijkingsochtend is niet alleen hard werken, maar ook leuke dingen doen, vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een spel gemaakt, daarvoor moet je ook goed nadenken, maar het is leuk om te doen.

Na de wedstrijd heeft juf Merel de ochtend nog even afgesloten en toen gingen we naar huis.