2 oktober 2015
 
De ochtend begonnen we zoals altijd met de smartgames. Maar dat weten we nu wel. Toen gingen we de dag bespreken. Dat was wel belangrijk, want vandaag was de dag dat we alle proefjes die we hadden voorbereid, gingen laten zien aan kinderen uit groep 4! De week hiervoor hebben we allemaal een proefje(of proefjes) uitgekozen om te laten zien(we hebben ze uitgekozen op
 
Eerst liepen we met z’n allen naar de eerste groep. Merel legde uit aan de groep wat we allemaal gingen doen. Elk groepje had een eigen nummer. Ik zat samen met Timo in een groepje, we waren nummer 6. We kregen allemaal een paar kinderen mee. Toen we eenmaal boven waren mochten we ons proefje laten zien aan de kinderen. Telkens hadden we 15 minuten om het proefje te laten zien. Dan wisselde de kinderen door en kreeg je een ander groepje.
We hadden 3 proefjes.
 
Bij het eerste proefje (eigenlijk testje) moest je met je hielen en je gehele benen tegen de muur aan blijven staan en dan proberen een krukje op te tillen. Dat was wel moeilijk!
 
Bij het tweede proefje/testje moest je eerst proberen een bezem op twee wijsvingers te laten balanceren. Dat lukte niet zo goed.. Als je je vingers uit elkaar houd en ze langzaam naar elkaar toe beweegt lukt het wel. Dat komt omdat je dan goed het punt kan vinden waar je de bezem in evenwicht kan houden.
  
 
Het derde proefje deden we met een ei en zout. Als je een ei op een tafel legt blijft het niet staan. Dat komt omdat een ei ovaal is. Toen legde we een hoopje zout op de tafel. Daarop legde we het ei. Toen bleef het ei wel staan. Maar dat is wel logisch. Daarom gingen we heel voorzichtig blazen. Niet te hard want dan blaas je het ei om. En toen.. daar mag je zelf achter komen!
 
We hebben de proefjes aan 3 groepjes laten zien. Sommige kinderen waren wel snel afgeleid en vonden het een beetje saai worden. Wel vonden ze het leuk dat ze veel mochten doen bij de proefjes.
 
Toen gingen we eten en daarna hadden we pauze.
 
Na de pauze gingen we naar een andere groep. We deden weer precies het zelfde en gingen naar boven. Deze keer hebben we 4 keer het proefje kunnen laten zien. We hadden wel aardige kinderen die goed luisterden en meededen.
 
Ik vond het erg goed gaan maar ik zou de volgende keer toch wel een ander proefje kiezen omdat sommige kinderen snel afgeleid waren en het saai vonden. Wel was het leuk dat je bij de testjes veel zelf mocht doen. Ik vond het proefjes van Amé en Noa erg leuk omdat ze verschillende leuke proefjes hadden. Ze hadden bijvoorbeeld een fles met spekjes er in waar ze de lucht uithaalde met een vacuümpomp. De spekjes…… (dat mag je zelf proberen!). Daarna mochten de kinderen de spekjes opeten!