Verrijkingsochtend donderdag 01-10-2015

Hoi wij zijn Bibi en Fiene.

 

De afgelopen weken hebben we een proefje voorbereid in tweetallen. Die moesten we vandaag presenteren aan groep 3 en 4 van het Podium. Elk tweetal kreeg een nummer. Er waren 9 groepjes. Wij waren groepje 8. Je kreeg steeds 3 kinderen om het proefje te laten zien. Na 15 min draaiden ze door. We kregen 3x een groepje van groep 3 en 3x een groepje van groep 4. Tussen groep 3 en 4 hadden we pauze.

 

Wij hadden twee proefjes. Een proefje van ons was een diep bord met limonade met een waxinelichtje in de limonade. Als je er een glas overheen deed dan ging alle limonade in het glas doordat alle zuurstof in het glas op was door het waxinelichtje. Ons tweede proefje was met een ballon en een satéprikker. Als je de satéprikker in de navel van de ballon deed knapte de ballon niet doordat bij de navel van de ballon minder spanning staat.

 

Verder hebben we ook nog huiswerk voor Spaans en elke week moet iemand het verslag over de dag schrijven. Deze week mochten wij het doen. Voor Spaans hebben we een website waar je veel talen kan leren. Die website heet www.languagenut.com.

 

Bibi en Fiene.