Verrijkingsochtend woensdag: Danae

De dag

Als eerste begonnen we met de smartgames. Je weet vast wel wat dat is na al die keren dat het is uitgelegd. Ik zelf heb het spelletje IQ LINK WIT. Ik vind dat de leukste smartgame. We hadden ook Spaanse les. Daarbij gingen we tot 20 tellen. Ik kan al tot 10 uit mijn hoofd. Dit zijn ze: UNO DOS TRES CUATRO CINCO SEIS SIETE OCHO NUEVE DIEZ. Die cijfers kende ik al een tijdje hoor. Daarna gingen we eten en drinken. Tijdens het eten en drinken gingen we een filmpje kijken. We hadden ook buiten gespeeld. Toen we weer naar binnen gingen, gingen we de proefjes klaar zetten.

 

Proefjes

Deze ochtend deden we hetzelfde als normaal, maar een ding was anders. We gingen namelijk allemaal proefjes doen.

 

Als eerste gingen we de kinderen van groep 3 halen. Toen zei juf Sanne bij wie iedereen in het groepje zat ( juf Sanne is de juf van groep 3b.)

 

Ik heb het proefje samen met Saartje gedaan. Wij deden het proefje KUN JE BETER PROEVEN MET JE NEUS DICHT? Het antwoord is nee. Dus vind je eten vies dan moet je gewoon je neus dichtknijpen. Ons proefje ging zo: er waren 6 verschillende bekers met 6 verschillende drankjes. De kinderen die wilden proeven moesten een blinddoek om. En dan moesten ze proberen te raden wat er in de beker zat met neus dicht. Bij sommige drankjes kon je wel proeven wat het was, bij de andere niet zo goed.

 

 

Er waren ook andere proefjes zoals KUN JE MET MELK SCHRIJVEN ? Of HOE MAAK JE VIERKANTE ZEEP BELLEN? Of HOE MAAK JE EEN WATERSPROEIER ? Wil je zelf ook een proefje doen ? Dan moet je gewoon op proefjes.nl kijken en daar zijn ook leuke filmpjes van proefjes.

 

Juf Merel

Juf Merel is onze juf met de verrijkingsklas. Ze kan goed lesgeven. En ze is erg aardig.

Groetjes Danae