Verrijkingsochtend woensdag: Verrijkingsochtend 5/6

Algemeen

De verrijkingsochtend is voor kinderen die het gaaaaaap saai vinden bij hun op school (of bij hun in de klas). Op de verrijkingsochtend doen we dingen die we nooit in de klas zouden doen. Vorig jaar gingen we bijvoorbeeld een spel maken. Onze juf heet Merel en zij kan het als de beste.

 

De Smartgames

We begonnen met smartgames. Weten jullie wat dat zijn? Nou dat is een soort hersenkraker en je kan het met zijn tweeën of in je eentje doen. Ik doe zelf samen met Rosa en we doen de smartgame/spelletje Road block. (Als het fout geschreven is dan kan ik er niks aan doen).

 

De kinderen

De kinderen die op de verijkkingsochtend zijn: (trommel geroffel) Liv, Rosa, Max, Kees, Iva, Evan Danae, Saartje, Meike, Kyra, Maxe, Tim, Nick, Jill, Poema, Wieke en Gijs en zij zitten verdeeld over de scholen: Piet Hein, Zuiderzee en het Podium. Ik zit dit jaar voor de tweede keer in de verrijkingskingsochtend en dat is heel leuk.

 

De knikkerbaan

Na de smartgames gingen we een knikkerbaan van karton en papier maken er werden groepjes gemaakt en ik zat met Evan, Kyra en Maxe in een groepje. We hadden het idee om een ……. te maken (ik zeg niet wat we gaan maken) We zijn goed op gang en hebben het al een aantal keer getest en afgemeten. O ja de regels zijn: de tijd loopt als de knikker gaat rollen en het stopt als de knikker stil staat of als hij op de grond komt. Het is belangrijk dat je goed praktisch en analytisch denkt, omdat je dan goed samenwerkt en er over na denkt of het wel kan of niet. Je hebt natuurlijk ook wat aan je creativiteit, maar dat is minder belangrijk. Voor sommige kinderen is dat moeilijk omdat zij dan bijvoorbeeld  hun idee niet word na gebouwd, dan moet je als groepje aan die gene uitleggen waarom hun idee dan niet werkt en waarom dat idee wat is gekozen wel werkt.

 

 

Afsluiting

Als afsluiting hadden we het land van geen idee. Hoe het werkt ga ik je nu vertellen. In het land van geen idee hebben ze bijvoorbeeld geen fruit, maar wel bananen geen meisjes, maar wel jongens.

Tip: kijk nog eens naar de zin het land van geen idee J.