Verrijkingsochtend donderdag

Hallo, ik ben Hugo.
Ik heb deze week het verslag gemaakt van de 3de verrijkingsochtend van dit schooljaar. Ik heb mijn best gedaan om er zo veel mogelijk van te maken. Zal ik maar beginnen?

Toen we binnen kwamen, begonnen we zoals altijd met de smart games. Ik ben bezig met het spel I-Q. Dat is een spel waarbij je met verschillende vormen die bestaan uit balletjes een rechthoek moet maken. Verder ga ik er niets over vertellen. Als jullie benieuwd zijn, moet je het zelf maar een keer spelen.

 

Na de smart games gingen we het verslag van Jonatijn bekijken. Dan moesten we er tips en tops bij geven. Een top voor Jonatijn van juf Merel was bijvoorbeeld dat Jonatijn met veel humor kon schrijven. En daar ben ik het helemaal mee eens. J!

Daarna moest je in groepjes van drie een knikkerbaan maken. Die moest zo sloom mogelijk gaan.

Ik zat in het groepje met Shane en Cloë. Je moest de knikkerbaan maken van  chipsdozen. Eerst moest je een ontwerp maken met je groepje. Daarvoor moest je een tekenaar kiezen. Bij ons groepje ging dat niet helemaal lekker, maar uiteindelijk is het Cloë geworden. Toen ons ontwerp klaar was, gingen we er aan werken. Ik zeg nog niet wat het idee is, want dat is nog geheim voor de andere groepjes.

 

Na het buitenspelen gingen we nog een filmpje kijken van Klokhuis over een elektrische spoel. Hier is een linkje. Je hoeft het niet nu meteen te kijken.

http://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/813/SUPERSPOEL

En daarna gingen we nog verder werken aan de knikkerbaan. Dat was de 3de verrijkingsochtend van dit schooljaar. Vonden jullie het leuk? Vast wel.

Laterrrrr!