Afspraken TSO

Per groep is er één overblijfkracht, bij de kleuterklassen twee. De kinderen eten tussen de middag in hun eigen klaslokaal de van huis meegebrachte lunch.

Kleuterklassen

De kleuters eten in hun eigen klas  een boterham. De kinderen krijgen genoeg tijd om hun boterham op te eten. Daarna kiezen zij een activiteit. Dit kan zijn: een spelletje, knutselen of een boekje lezen. Het tweede half uur gaan ze naar buiten. Aangezien er vijf kleuterklassen zijn wordt het eten en buitenspelen goed gerouleerd onderling, waardoor niet alle klassen tegelijkertijd buiten zijn. Uit veiligheid spelen de kleuters alleen in het omheinde speelpleintje onder begeleiding van hun overblijfkrachten.

 

Groep 3 en 4
De kinderen uit groep 3 en 4 gaan om 11.50 uur eerst meteen een half uur buiten spelen. Na een half uur gaan zij naar binnen, zodat ze het resterende half uur voldoende tijd hebben om hun lunch te nuttigen. Wanneer een kind klaar is, mag het zelf een activiteit kiezen, zoals uit het doeboekje werken of een spelletje doen.

 

Groep 5 t/m 8

De kinderen hebben het eerste half uur de tijd om te eten en drinken. Wanneer ze klaar zijn met eten, kunnen ze een activiteit kiezen in de klas. Het laatste half uur gaan zij met de overblijfkracht naar buiten. Er is met de eigen overblijfkracht afspraken gemaakt over het buitenspelen, waardoor de kinderen goed weten waar ze mogen spelen en waar ze weer verzamelen om samen naar de klas terug te gaan.