1 december 2017

Joepie!!!!!!

Het podium krijgt zijn eigen schoolkrant. Dit was het idee van Gwen uit groep 7B. En in dit eerste artikel vertel ik jullie hoe het allemaal begon.

Het begon allemaal ergens in het begin van het schooljaar 2016. Gwen uit groep 7B had een super idee! Haar idee was om een eigen krant te beginnen zodat heel de klas wat leuks te lezen had. Al snel had Gwen haar eerste krant uitgebracht. De krant heette de Teleraaf.

Heel de klas vond het super leuk! Gwen had het idee dat ze elke vrijdag middag na school een teleraaf bij al haar vriendinnen te bezorgen maar al snel was heel de klas abonee van de teleraaf geworden! Het werd te veel werk om elke week zoveel rond te fietsen. Dus besloot Gwen dat ze de teleraaf op school ging uitdelen, Maar al snel werd dat ook te veel en toen kwam Gwen op het idee om een website te maken en die zou dan heten: teleraaf.nl . Gwen ging al snel aan de slag met haar website en samen met jouwweb.nl was die extra snel gemaakt. Toen de website af was publiceerde Gwen hem. Haar website heet www.teleraaf.jouwweb.nl en bestaat nu nog steeds. Wat je nog niet wist is dat Gwen ook op plannex zit. Toen ze tijdens plannex samen met haar vriendin en tweede baas van de Teleraaf Emma over de Teleraaf aan het praten was vroeg juf Merel wat de Teleraaf was. Gwen legte uit dat de Teleraaf haar klassenkrant was en dat de Teleraaf een website had. Merel bezocht samen met Gwen de website en zei dat het misschien wel eens een leuke schoolkrant kon worden! De volgende week gaf Gwen Merel een Teleraaf. Ander halve week daarna stuurde Merel juf Zoricka een mail of Gwen vrijdag bij haar langs wilden komen. En zo werd er nog een beetje overlegd en toen mocht Gwen vrijdag komen!!!

 

En nu is het vrijdag 1 december en zit ik bij Merel te werken aan dit artikel en vertel ik jullie het verhaal van hoe het allemaal begon.

Wil jij journalist worden voor de Teleraaf ga dan naar: www.teleraaf.jouwweb.nl ga naar de pagina contact stuur ons een mail met dat je journalist wilt worden en in welke klas je zit.

 

Meer nieuws komt binnenkort.

 

Groetjes Gwen groep 7B