In het nieuwe jaar zijn alle groepen van Het Podium gestart met het schoolbrede thema fotografie. Elke klas heeft met de cultuurbus het FOAM museum bezocht.

En heeft daar allerlei dingen geleerd over fotografie. 

De groepen 5 leerden om schaduw-licht foto's te maken en 2 kinderen hebben een verslag gemaakt van hun uitstapje.

 

Naar Foam  

Afgelopen week is Het podium naar Foam geweest. Dat is een foto museum in Amsterdam. 

Groepen 1 2 3 4 5 6 7 en 8 hebben allemaal een andere workshop gedaan.  Zoals groep 5b heeft foto's  van elkaar gemaakt met een echte camera en lampen! De foto’s die wij hebben gemaakt hebben we allemaal  bekeken in verschillende soorten stijlen.  De ouders die mee kwamen vonden het zeker  heel  leuk om mee te komen. Er waren aardige begeleiders. We zagen ook toeristen in het museum. Helaas moest er wel een einde aan komen, we gingen weer terug naar school. 

 

De weg naar Foam was een eitje. We gingen met de cultuurbus naar Foam. De buschauffeur was redelijk goed. We vertrokken en gingen daarna overblijven met onze vaste juf.

 

De schrijvers zijn :Linde &IVY   

De kleuters hebben een eigen camera gemaakt en gingen elkaar fotograferen.

In de huishoek speelden ze de fotograaf na. 

Ook leerden ze wat een voor-, achter-, en zijkant is en dat je dan iets anders kan zien dan iemand die tegenover je zit. 

Het thema werd afgesloten met een fotowedstrijd en een kijkje bij elkaar in de klas van wat je geleerd had. Het was erg leuk allemaal!